ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

21.07.2017 12:00:38 [Протокол]

Завршено десето скупштинско засједање

На десетом скупштинском засједању, одржаном јуче, одборници су одлучили да Великогоспојинска повеља са златним грбом, највише општинско признање,буде додијељена др Жељку Стајчићу и Јавној здравственој установи Дом здравља Дервента.Повеља ће им бити уручена на свечаној сједници поводом Дана општине, 28 августа ове године.
Одборници су, поред ове тачке,разматрали још 17 тачака дневног реда.Усвојен је приједлог закључка о утврђивању Нацрта Просторног плана општине Дервента до 2033. године и Извјештај о стратешкој процјени утицаја на животну средину Просторног плана.Нацрт Просторног плана општине Дервента до 2033. године израдио је Институт за грађевинарство "ИГ" из Бањалуке,чји је саставни дио и градња градске топлане, петља "Нинковић" за прикључак на аутопут "9. јануар", инфраструктурни објекти.
Потребну већину гласова одборника добио је и Приједлог одлуке о расписивању јавног оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Дервента путем прибављања јавних понуда те допуна Одлуке о одређивању имена улица у граду којом је прихваћена иницијатива начелника општине за одређивање улице под називом "Улица града Пинероло" која почиње од улице Солунске,у укупној дужини од 483 метра.Начелник је иницијативу покренуо у знак пријатељства и захвалности граду Пинероло у Италији и хуманитарној групи "Аркобалено" из овог града, за помоћ коју су пружили дервентским школама и установама у послијератном периоду.Повеља о братимљењу два града,Пинерола и Дервенте,потписана је 2.јула 2005. године, а обновљена 2015.године. У Пинеролу је 2013. године отворена "Улица града Дервенте".
Усвојени су и Извјештаји о раду Првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју и анализа стања и потреба социјално најугроженијих категорија и корисника права на новчану помоћ.Прихваћен је и приједлог Етичког кодекса  Скупштине општине Дервента.На сједници су разријешени дужности вршилац дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Милован Кричковић и директор "Туристичке организације општине Дервента" Дамир Кљајић.За вршиоца дужности директора Туристичке организације именован је Младен Пећић.За члана школског одбора Јавне установе Средњошколски центар "Михајло Пупин" ,испред локалне заједнице, именована је Миладинка Џигеровић.
У функцији Скупштине Јавног предузећа "Дервентски лист и Радио Дервента", Скупштина је донијела одлуку о разрјешењу чланова Надзорног одбора овог предузећа именовала нови Надзорни одбор у саставу Радмила Јадић Миловановић,Кристина Кесер и Зорица Бојанић.Број прегледа: 160

Назад
Врх странице
Избори 2018БуџетСкупштински материјалЈавне расправе


Линкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације