ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

14.07.2017 15:35:33 [Протокол]

Дервенћани учесници Петровданске изложбе стваралаштва

Дервенћани, који се баве израдом рукотворина,представили су се по први пут на манифестацији "Петровданска изложба стваралаштва" у Козарској Дубици, одржаној на Петровдан.
Организатор манифестације били су Општина Козарска Дубица и Туристичка организација Козарске Дубице.
Излагачи из Дервенте су се представили иконама израђеним методом пирографије,таписеријама, сувенирима од стакла ,шаргијама и виолинама, те ручно рађеним текстилним радовима и антиквитетима.
Славко Марковић из Живиница се бави израдом шаргија и виолина, па је на изложби одсвирао и неколико дервентских кола."Драго ми је да нашу традиционалну шаргију могу да представим  и у другим крајевима  гдје није чест музички инструмент.Људи се распитују за шаргију, воле да виде тај инструмент,а воле и да чују нашу музику",каже Марковић.
Ружица Марић из Осиње израђује разне плетене предмете и задовољна је својим представљањем у Козарској Дубици,а драго јој је што је имала прилику да посјети знаменитости општине.
"Дервенћани су имали прилику да посјете централни дио града и градско шеталиште те да посјете сеоско домаћинство  Бањац и манастир Моштаницу", рекла је Марићева.
Директор Туристичке организације општине Дервента Дамир Кљајић истиче да представници Козарске Дубице редовно долазе на Сајам привреде и туризма у Дервенти те да је ово била прилика да и Дервенћани присуствују на једној таквој манифестација у Козарској Дубици.
Својим радовима су се у Козарској Дубици представили Маринко Думанић,Ратко Пећић,Сања Аврамов,Славко Марковић,Снежана Павковић,Ката Ступар,Ковиљка Ђураш и представнице Удружења жена "Дервента",секција Осиња, Ружица Марић,Здравка Поповић,Вида Делић,Душанка Станић и Ружа Кесер.


Број прегледа: 133

Назад
Врх странице
Буџет


Скупштински материјалЈавне расправеЛинкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације