ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

11.07.2017 15:21:12 [Протокол]

Успостављање електронског Регистра предузетника у Дервенти и Републици Српској

У општини Дервента, у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности почео је са радом, од 3.јула 2017. године,  Централни регистар предузетника Републике Српске. Успостављен је као јединствена електронска база података свих регистара предузетника у јединицама локалне самоуправе,коју води Агенција за посредничке,информатичке и финансијске услуге (АПИФ).
Наша локална заједница ће користити јединствену електронску апликацију за унос података о предузетнику, размјену информација са другим институцијама као и издавање рјешења, чиме ће се скратити вријеме регистрације предузетника .
Успостава овог регистра представља један од најзначајнијих корака у процесу стварања услова за једноставније и брже покретање пословних активности у форми предузетника у Дервенти и Републици Српској.
"Новину у овом Регистру представља коришћење двосмјерне електронске комуникације између јединица локалне самоуправе и Пореске управе Републике Српске,у циљу обезбјеђивања јединственог идентификационг броја (ЈИБ) у процесу регистрације предузетника.Овај регистар такође омогућује ажурност и тачност података о предузетницима,а те податке ће моћи користити и пословна заједница и друга заинтересована лица, како би се истражиле могућности за покретање нових и ширење постојећих пословних активности",истиче Драган Пајић, в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.
Регистар је усаглашен са европском праксом и остављена је могућност његове даље надоградње, у складу са потребама пословне заједнице и институција.
Закон о занатско-предузетничкој дјелатности регулише регистрацију и пословање фирми самосталних предузетника ,а истим је предвиђено успостављање Централног регистра предузетника као дијела јединственог информационог система за регистрацију пословних субјеката у Републици Српској.


Број прегледа: 90

Назад
Врх странице
Буџет


Скупштински материјалЈавне расправеЛинкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације