ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

16.05.2017 12:29:37 [Протокол]

Припреме за дочек дјеце са Косова и Метохије

Општина Дервента се придружила акцији "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске", коју организује Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.Око 650 ученика са Косова и Метохије боравиће од 17. до 24.јуна у Републици Српској, од тога педесет у Дервенти.
У оквиру посјете планирано је братимљење пет основних школа из Српске  са школама са Косова и Метохије, што је јуче договорено на састанку министра просвјете и културе Дане Малешевића са предсједником Одбора Милорадом Арловим и директорима пет основних школа из Српске.Како је најавио министар Малешевић, братимљење ће бити обављено у Административном центру Владе Републике Српске, 22. јуна.                  Састанку у Бањалуци присуствовала је и Елвира Миљић, директор ОШ "19.април"из Дервенте која ће се побратимити са ОШ "Доситеј Обрадовић" из Гњилана.Поред школе из Дервенте побратимиће се и школе из Новог Града, Бањалуке, Шамца и Брода са школама из Лепосавића, Липљана,Косовске Митровице и Грачанице.
Домаћин централног дочека ученика је општина Шамац.По ријечима министра Малешевића дио ученика ће остати у Бијељини и Требињу,а око 550 ученика ће присуствовати централној манифестацији у Шамцу.
Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов је истакао значај овог пројекта којим је увезано најмање 10 хиљада дјеце са Косова и Републике Српске. "У протеклих шест година,близу 2.500 дјеце, из 25 српских енклава са Косова и  Метохије, посјетило је Републику Српску.Вјерујем да ће се то наставити и у наредном периоду.Дјеца ће и сада бити смјештена код својих вршњака у 13 градова и општина које ће за њих организовати посебне програме", рекао је Арлов.
Током седмодневног боравка за дјецу са Косова биће организована посјета Спомен комплексу Доња Градина и излет на Мраковицу,а вјероватно и једна позоришна представа у Дјечијем позоришту у Бањалуци.
У организацију боравка дјеце на подручју општине Дервента, поред локалне управе, укључиле су се и школе, културно-умјетничка друштва, Коло Српских сестара,Удружење жена "Дервента".


Број прегледа: 95

Назад
Врх странице
Буџет


Скупштински материјалЈавне расправеЛинкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације