ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

20.03.2017 09:47:31 [Протокол]

Одржана редовна Скупштина СУБНОР-а Дервента

Новоизабрано руководство СУБНОР-а,на челу са предсједником Боро Прерадовићем,потпредсједником Мирком Џебом и секретаром Фадилом Пелесићем ,је у протеклом периоду највише радило на реализацији активности које су планиране програмом рада СУБНОР-а у 2016. години, речено је на редовној Скупштини СУБНОР-а, која је одржана протеклог четвртка.
На сједници Скупштине разматрани су и усвојени извјештаји о раду и активностима ОО СУБНОР-а у периоду од марта 2016.до марта 2017.године и о материјално-финансијском пословању те донешен и усвојен пла рада за наредни период.
"У центру активности нашло се његовање и обиљежавање датума значајних за народноослободилачку борбу и партизански покрет.Прва активност била је на обиљежавању 19. априла-Дана ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату, затим 9. маја-Дана побједе над фажизмом када су положени вијенци на споменицима у граду и на Партизанском гробљу,затим 4.и 27.јула,када су одржане прославе у Појезни, Босанским Лужанима и Агићима(9.септембар) и Дервенти.Обиљежавању Дана ослобођења Дервенте присуствовао је и предсједник организације СУБНОР-а Републике Српске Благоје Гајић", кажу у СУБНОР-у Дервенте.
Његовању традиција НОР-а треба додати и посјете Сремском фронту и обиљежавању Титовог рођендана у Кумровцу, изложбу фотографија Фадила Пелесића о дервентским борцима,као и културно-умјетнички програм "Човјек пјева послије рата".
"Све ове манифестације организоване су и уз помоћ наших чланова који су укључени у рад Удружења "Јосип Броз Тито" и Интернационални мултирелигијски и инеркултурни центар "Заједно".Најзначајнији резултат рада у 2016. години је обнављање споменика у Појезни и Агићима,у чему је била пресудна помоћ локалне заједнице и начелника општине Милорада Симића",истичу у СУБНОР-у додајући да су на Партизанском гробљу "освјежени" натписи на споменицима и да је посјећено посушено дрвеће те да је вриједност ових радова износила 1.200 КМ.
Руководство СУБНОР-а је посјетило породице свих својих старијих чланова,а посјети бившем предсједнику организације Нусрету Диздаревићу присуствовао је и Благоје Гајић, предсједник СУБНОР-а Републике Српске.
СУБНОР Дервенте је успоставио добру сарадњу са удружењима "Јосип Броз Тито" из Дервенте, Тешња и Прњавора, са ИМИЦ-ом "Заједно" и са средствима информисања.Број прегледа: 60

Назад
Врх странице
Буџет


Скупштински материјалЈавне расправеЛинкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације