ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

14.03.2017 11:41:23 [Протокол]

Припреме за изградњу водовода "Мишинци"

Припреме за израду пројекта водовода "Мишинци" су у завршној фази,а сутра 15. марта,истиче рок за за пријаву за мјештане Мишинаца те сочаничких засеока Илића, Брђана и Малојчана, који  желе своје питање водоснабдијевања да ријеше прикључивањем на градску водоводну мрежу.Пројектна документација ће се радити на основу броја заинтересованих мјештана,а на основу тога ће да буде одређен и профил цијеви.Према ријечима члана Грађевинског одбора за изградњу водовода Младена Маркуљевића,профил цијеви је тренутно од највећег значаја,јер ће од тога зависити и проширење водоводне мреже у наредном периоду.
"Од око 160 домаћинстава на подручју на којем се гради водовод ,тренутно је 57 домаћинстава извршило уплату.Оно што је сада најважније је профил цијеви,јер након израде пројекта и набавке материјала,неће бити капацитета  за нова прикључења,тако да апелујемо на све оне који нису уплатили прву рату да то ураде до 15. марта.На основу броја заинтересованих на дан 15. марта, радиће се пројекат", рекао је Маркуљевић.
Шеф радне јединице "Водовод" у "Комуналцу" Милијан Стојчић истиче да воде има довољно да се снабдијевају сва домаћинства са тог подручја али да је њихов избор да ли ће да се прикључе на мрежу или не.
Надлежни у општини кажу да ће се пројектна документација радити на основу података и броја уплата до 15.марта."Оно што је битно да људи знају
јесте да се тај водовод заиста гради и да ће сви они који до тог датума одлуче да учествују у изградњи,бити прикључени на водоводну мрежу.Они који из било ког разлога то не ураде,треба да знају да ће касније бити ограничени техничким могућностима због уграђеног профила цијеви", кажу надлежни у општини.
Предсједник грађевинског одбора Миленко Пуљановић истиче да је право вријеме за мјештане да се одлуче да учествују у изградњи водовода."Мислим да људи још увијек нису свјесни шта значи имати воду у свом домаћинству. Можда неки у овом тренутку немају проблем са водоснабдијевањем па не гледају на то као на нешто битно али без воде нема живота.Треба гледати дугорочно, а ми сада имамо прилику да то ријешимо.Посебно је важно и што се велики број домаћинстава бави пољопривредом и гаји стоку за своје потребе или тове за продају па неће имати потребу да мисле да ли ће имати чиме да напајају стоку", рекао је Пуљановић и упутио апел свим мјештанима да се укључе у пројекат.


Број прегледа: 108

Назад
Врх странице
Буџет


Скупштински материјалЈавне расправеЛинкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације