ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

10.01.2018 10:55:17 [Протокол]

Обиљежен 9.јануар - Дан Републике Српске

 

 

 

 

 

 

Обиљежавање 9.јануара-Дана Републике Српске почело је на Централном спомен обиљежју гдје је служен парастос за све погинуле борце Војске РС,а настављено свечаним пријемом у Центру за културу,који је за представнике, политичког, привредног, културног, вјерског и јавног живота општине организовао начелник општине.
У знака сјећања на оне који су дали своје животе за слободу,пошту су одали и вијенце положили начелнк општине Милорад Симић,делегација Скупштине општине,Борачке организације Дервенте,представници удружења и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, Полицијске станице те делегације СНСД,СДС,ДНС,НДП,ПДП,СП и Партије уједињених пензионера.
Начелник Симић је честитао Дан Републике свим грађанима, истичући да је Српска светиња коју треба чувати.
"Нама је Република Српска све,ово је светиња,ово се извојевало,ово треба чувати и једино тако можемо опстати,а опстајући,радећи и градећи ову светињу можемо бити срећни и можемо младим нараштајима казати да нас има.Ово је свечан дан и за Дервенту која настоји корачати корацима Републике Српске.Можемо се поносити јер се боримо да будемо бољи дио Српске",рекао је начелник Симић.
Предсједник Предсједништва Борачке организације Дервенте Чедо Вујичић честитао је,у име Борачке организације,Дан Републике и поручио свима који живе на овим просторима: "Република Српска је живот, то је институционална слобода за српски народ.Стварање и слободу Републике Српске,коју ужива народ на овим просторима,својим животима платило је 608 становника Дервенте и више од 800 рањених.У борбама за ослобођење Дервенте и стварање Републике Српске учествовало је више од пет хиљада Дервенћана у Осињској и 27. моторизованој бригади".
На пријему се званицама обратио и Савко Пећић, први командант Осињске бригаде.Он је подсјетио на историјске догађаје који су претходили стварању Републике Српске и на референдум 2016.године на којем су грађани Републике Српске донијели одлуку да ће 9.јануар бити обиљежаван као Дан Републике.
"Републику Српску треба сви да заједнички чувамо,волимо изграђујемо у чврсте темеље које нико не може да разруши без воље српског народа.Нећемо заборавити наше погинуле саборце који су за РС дали своје животе и сви заједно ћемо чувати Српску вјером, радом, знањем, културом,спортом,политиком,а прије свега борбом за њен развој и стварањем услова за већи стандард свих њених грађана,посебно борачких категорија, што је наш стални задатак и обавеза", рекао је Пећић.Број прегледа: 64

Назад
Врх странице
Избори 2018


Буџет


Скупштински материјалЈавне расправе


Линкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације