ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи





Спорт



Вријеме

09.11.2017 12:20:27 [Протокол]

Борци прославили своју крсну славу -Митровдан

 

 

 

 

 

 

Борачка организација општине Дервента прославила је крсну славу Светог великомученика Димитрија-Митровдан.
Свечаност је почела традиционалним освећењем славског жита и ломљењем славског колача које је,у присуству званица и гостију, обавио протојереј Радојица Ћетковић.
Предсједник Борачке организације општине Дервента Боро Добриловић честитао је славу свим борцима Републике Српске и наше општине и свим борачким организацијама.
"Данашњи дан је вријеме када требамо да се сјетимо наших погинулих,да се окупимо и размјенимо мишљења те да у миру прославимо и дочекујемо још дуго година овај дан.Борачка организација у Дервенти функционише добро иако постоји група која жели нешто другачије руководство али ми смо задовољни. Имамо право и да се поносимо јер су и борци допринијели овоме што имамо данас", рекао је Добриловић.
Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Чедо Вујичић је рекао да на подручју општине има око 800 ратних војних инвалида,око 2.500 бораца који примају борачки додатак и око 400 одликованих бораца од којих је 10 посто живих који су одликовани,а остали су одликовани постхумно."Не смијемо заборавити ни 608 погинулих бораца у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату којима дугујемо велику захвалност за ово што имамо данас.Уз породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде је цијела један плејада бораца прве категорије који су данас у изузетно незавидној ситуацији.То је једна од ствари о којој треба да се поведе рачуна у наредном периоду те да се мора наћи начина како би та категорија бораца дочекала старост са некаквом дозом сигурности",рекао је Вујичић.
Честитке свим борцима Републике Српске упутио је и начелник општине Милорад Симић.
"Борачка организација Дервенте је удружење грађана од посебног интереса и они су јако важан сегмент у развоју друштва,они дају једну коректну и разумну подршку свима нама,свему ономе што је добро у Дервенти и са њима имам добру сардању.Данас можемо бити партијски подијељени,деструктивни али не можемо бити против Републике Српске.Борци су стварали Републику Српску, ово данас морамо његовати  и с љубављу славити нове славе и увијек се са пијететом сјетити свих дивних људи који су дали своје животе. Нека им је вјечна слава и хвала на ономе што су урадили за Републику Српску", рекао је начелник Симић.
Обиљежавању крсне славе присуствовало је руководство општине, старјешине Војске Републике Српске,представници Полицијске станице и други уважени гости.



Број прегледа: 117





Назад
Врх странице
Избори 2018



Буџет



Скупштински материјал



Јавне расправе






Линкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације