ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

09.10.2017 15:04:32 [Протокол]

Општинска организација Црвеног крста обиљежила "Дјечију недјељу"

Општинска организација Црвеног крста Дервента традицинално је обиљежила  "Недјељу дјетета". Црвени крст Републике Српске сваке године обиљежава "Недјељу дјетета" као једну од сталних активности.Ове године се недјеља обиљежава под називом "Дјечији свијет-Мој свијет".
Црвени крст,као хуманитарна организација, посвећује посебну пажњу свим категоријама друштва, а у "Недјељи дјетета се посебан акценат ставља на најмлађу популацију.Ово је прилика да дјеци уљепшамо тренутке њиховог одрастања ,фокусирајући се на њихове потребе и права у породици, кажу у ОО Црвеног крста.
И ове године је ОО Црвеног крста ову Недјељу обиљежила према својим могућностима.
Комисија за Подмладак и Омладину Црвеног крста је дистрибуирала по школама едукативни материјал који је штампао Црвени крст Републике Српске поводом  обиљежавања ове недјеље.
Материјал садржи одштампан извод из Конвенције о дјечијим правима коју је усвојила Генерална Скупштина Уједињених нација 1989.године која штити дјецу и регулише њихова права у свим сегментима друштва.
Представници Црвеног крста су посјетили Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце" и уручили им скромне поклоне.Посјетили су и малишане у Клубу за дјецу "Бамби" и у Јавној предшколској установи "Трол" и уручили им слаткише и дјечије чарапице.Малишани "Бамбија" и "Трола"  прикупили су и доставили у Општинску организацију Црвеног крста  Дервента одређену количину прехрамбених артикала,средстава за хигијену,дјечије одјеће и слаткиша.Ова помоћ ће бити подијељена вишечланим социјално угроженим породицама .


Број прегледа: 71

Назад
Врх странице
Избори 2018БуџетСкупштински материјалЈавне расправе


Линкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације