Дервенћани 19.септембра на такмичењу „У Ритму Европе“ у Источном Сарајеву

KATARINA ,IVANA I SRĐANjpg
Jul 23 2020

Пјевачица Катарина Ћелић и плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић представљаће нашу општину у дјечијем музичком такмичењу “Ритам Европе”, које ће 19.септембра бити одржано у Источном Сарајеву, уз учешће четрнаест општина из Републике Српске.

Такмичење “Ритам Европе је једно од највећих дјечијих музичких такмичења овог типа у Европи .Медијски покровитељ овог спектакла је Радио телевизија Републике Српске која ће директно преносити такмичење на првом програму.

Наши представници се већ  припремају са екипом „Ритма Европе“. У суботу ће ,на локацијама у граду, бити снимљена телевизијска најава тзв.тизер  која ће , према пропозицијама такмичења бити објављена на друштвеним мрежама, а њеном објавом ће почети гласање за учеснике такмичења. Према најавама организатора гласање ће вјероватно бити отворено средином августа.

Дервенћани ће на овом такмичењу представљати Данску ,са пјесмом „Онлy теардропс“  и како истичу надају се високом пласману па чак и побједи. Катарина се већ дуже вријеме бави музиком али, како каже,ово јој је прво велико такмичење. Плесачи  ће на наступу плесати самбу са комбинацијом других плесова. Истичу да им  кореографија неће бити тешка јер већ дуго заједно плешу и спремају се за ово такмичење.                               

Захваљујући подршци својих локалних заједница, осим Дервенћана ће учествовати и дјеца из Хан Пијеска, Сребренице, Братунца, Зворника,Бијељине,Угљевика,Лопара, Шамца, Брода, Билеће, Гацка ,Требиња и домаћина Источног Сарајева.