Zbog sumnje na infekciju korona virusom hospitalizovana dva lica iz Dervente

dom zdravlja
Apr 02 2020

U izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Derventi stoji:

“Na dan 02.04.2020.  u 7 časova na području Opštine Derventa pod nadzorom je ukupno 324 lica.Sedamnaest  lica se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija.

Jedna osobaje oboljela od COVID-19. Opšte stanje pacijenta je dobro i nalazi se u izolaciji u Studentskom centru u Banjaluci.

Dva pacijentasu hospitalizovana u bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju, sa sumnjom na infekciju izazvanu korona virusom.

Tokom prethodna 24 časa pod nadzor su stavljena 2 lica.

Za 77 lica je istekao period nadzora.

Tokom 01.04.2020. izvršena je dezinfekcija prostorija Digital-Elektronika, Iso-Tec, AMD elektro, radionice Centra “Budućnost” , EHTA-R “.

Dana 01.04.2020.godine opštinska inspekcija i komunalna policija izvršili su 10 kontrola provođenja mjera izolacije  i sačinili 9 zapisnika. Sva lica su postupala u skladu sa navedenim rješenjima.

Opštinski inspektori su izvršili i kontrolu poštovanja Naredbe o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata. Utvrđeno je da se poštuje Naredba.

Dana 01.04.2020.Opštinska organizacija Crvenog krsta je, na zahtjev dva lica starija od 65 godina, angažovala dva volontera koji su obišli lica i realizovali sve njihove potrebe.

Turistička organizacija opštine Derventa je uputila apel svim građanima da ne vrše veća okupljanja na izletištima na području opštine.