“Vrapčići” oduševili derventske mališane

vrapčići
May 24 2019

Popularni dječiji hor “Vrapčići” iz Banjaluke nastupio  je sinoć u Sportskom  centru u Derventi. „Vrapčići“ su se derventskim mališanima predstavili  svojim najljepšim  pjesmama. Koncert je  poklon načelnika svim mališanima Dervente.

„U Derventu uvijek rado dolazimo ,a večeras  su  vam se predstavili  novi članovi koji su ove godine započeli da rade sa nama. Imamo novi album,snimamo nove spotove,uživamo ,putujemo i mi smo jedna velika porodica“, rekao je Bane  Đaković, dirigent hora  i dodao da „Vrapčići“ danas broje oko 90 članova. Ove godine  hor slavi 25 godina uspješnog rada  i planiraju rođendansku turneju ,u okviru koje će održati 25 nastupa u 25 opština i gradova. Povodom  jubileja hor je nagrađen ordenom Njegoša Drugog reda.

„Vrapčići“ su od svog osnivanja održali mnogobrojne koncerte u zemlji i inostranstvu, učestvovali  na mnogim festivalima dječije muzike ,osvojili  niz vrijednih  nagrada i objavili nekoliko albuma.Učestvovali su na mnogim humanitarnim koncertima  gdje su pomogli  bolesnoj djeci . Hor  čine djeca uzrasta od  tri do dvanaest  godina.Kroz hor je u proteklom periodu prošlo preko 1.500 mališana.