Uspješna treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi

IMG_3227 (1)
Dec 09 2019

Na trećoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je 115 doza dragocjene tečnosti. Organizator akcije bila je Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa , a domaćin Kasarna „Zdravko Čelar“. Pozivu Crvenog krsta da  daju dragocjenu tečnost se odazvalo 170 davalaca iz reda dobrovoljnih davalaca, učenika, pripadnika Oružanih snaga i pripadnika policije.

Sekretar OO Crvenog krsta Radislav Kujundžić istakao je da je ova organizacija  po ovoj aktivnosti  prepoznata ne samo u regiji nego i šire. „Svojim odzivom i danas su humanost pokazali punoljetni učenici srednjih škola,vojnici Oružanih snaga BiH, pripadnici Policijske stanice, kao i naši redovni dobrovoljni davaoci krvi. Zahvalnost dugujemo lokalnoj upravi, uz čiju podršku i pomoć organizujemo akcije darivanja krvi. Posebnu zahvalnost upućujem  pripadnicima Inžinjerijskog bataljona  koji su obezbijedili uslove za organizovanje jedne ovakve akcije“, rekao je Kujundžić . On je dodao da je u toku akcija solidarnosti i da će pred Novu godinu biti podijeljeno oko 250 paketa hrane socijalno ugroženim kategorijama stanovništva  te da će zahvaljujući donatorima i volonterima paketi biti distribuirani na vrijeme.

Dobrovoljne davaoce krvi posjetio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić, koji je, tom prilikom, izrazio zadovoljstvo odzivom mladih sugrađana. „ Ovo je sigurno jedna od najhumanijih akcija koje se održavaju na području opštine Derventa. Lokalna uprava je prepoznala značaj ove aktivnosti i svaku od tri godišnje akcije  podrži u skladu sa mogućnostima. Posebno me raduje činjenica da se odazvao veliki broj mladih i želim da se zahvalim svima koji odluče da daruju tečnost koja život znači“,rekao je Pašalić.

Komandant Inžinjerijskog bataljona OS BiH Vladimir Bojić rekao je da je veliko zadovoljstvo biti domaćin ovoj humanitarnoj aktivnosti.„Ovo je 12. godina od kada podržavamo akcije dobrovoljnog darivanja krvi i, naravno, učestvujemo u njima. U toku današnje akcije krv je darovalo tridesetak pripadnika Oružanih snaga BiH. Ostvarujemo izuzetno dobru saradnju, kako sa opštinom Derventa, tako i sa derventskim Crvenim krstom“, istakao je Bojić.