“Ukrina mi iz srca izvire”, pobjednička pjesma pjesničkih susreta “Prljača 2020”

Derventa-Borislav-Nagradic-pobjednik-nagradnog-konkura-Vihora-Kopirati
Jul 23 2020

Nagradić Borislav iz Batajnice sa pjesmom „Ukrina mi iz srca izvire“ pobjednik je nagradnog konkursa za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda, a povodom 19. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača 2020“.

 Međunarodnu manifestaciju „Prljača 2020“ organizuje Srpski književni klub „Vihor“ iz Dervente pa  će i ove godine biti tradicionalno  održana u našem gradu. I ovde godine svi prispjeli radovi biće  objaviljeni u zajedničkom zborniku, koji učesnici dobijaju besplatno.  

Pobjednik  u kategoriji šaljiva pjesma je Milad Obrenović iz Rogatice sa pjesmom „Velika barka“, dok je u kategoriji „Ukrinski cvijet“ pobjednik Slavojka Bubić iz Teslića sa pjesmom „ Ukrino gradiš ljubav“.

Pohvaljene su pjesme Silvane Aleksić iz Teslića, Cvijetina Baje Lobožinskog iz Laćarka  ( Srbija), Evite Bojkovac iz Dervente, Dragice Drage Grbić iz Višegrada, Milene Milovanović iz Bijeljine, Sekule Novaković iz Užica i Pere Sandića iz Prnjavora.

Na nagradni konkurs stiglo je više od 50 radova iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Jerusalima, Bugarske, Njemačke i Švajcarske. 

Žiri za izbor najboljih pjesma radio je u sastavu Daliborka Malešević, Sanela Stanković i Savko Pećić.

Manifestacija 19. Međunarodni ilindanski pjesnički susreti „Prljača 2020“ održaće se u subotu 8. avgusta 2020. godine u Derventi, a biće organizovana  u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj.