U toku realizacija projekta energetske efikasnosti na objektu Stručne i tehničke škole

IMG_9589
Sep 17 2020

Na objektu Stručne i tehničke škole u Derventi počela je realizacija projekta energetske efikasnosti  i u toku su radovi na objektu, u okviru kojih će biti zamijenjena stolarija,  revitalizovan sistem grijanja, urađena izolacija krova i termo fasada. Radovima  će biti obuhvaćeni  glavni i pomoćni objekti škole.

Završetkom radova i realizacijom projekta biće znatno poboljšani uslovi rada u školi pa će prokišnjavanje i hladne učionice u školi biti prošlost.

Direktor škole Branka Jović  kaže da bi radovi trebalo da budu završeni u naredna četiri mjeseca.

„Za projekat energetske efikasnosti aplicirali smo još 2016.godine.U okviru projekta trebao je da bude zamijenjen i krov. Međutim, pošto nismo znali kada će započeti realizacija projekta, a krov na objektu je prokišnjavao, zatražili smo pomoć lokalne zajednice koja nam je odobrila 40.000 maraka za zamjenu krova. Sada će krov, u okviru ovih radova, biti i dodatno izolovan“,rekla je Jovićeva te istakla da je do sada zamijenjena  stolarija i da slijedi revitalizacija sistema grijanja kako bi se učionice mogle zagrijavati već početkom grejne sezone.

Jovićeva je izrazila zadovoljstvo što će uslovi za nastavu biti mnogo bolji i kvalitetniji  i uputila  zahvalnost narodnom poslaniku Igoru Žuniću na pomoći pri apliciranju i  samoj realizaciji projekta.

Projektom nisu obuhvaćeni unutrašnji radovi  u objektu škole .

Projekat provodi Ministarstvo za prostorno uređenje,građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, a radove izvodi derventska firma „Ehta-R“.