Šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata boravio u Derventi

KUP DERVENTE U LA PLESOVIMA 090
Oct 21 2019

Šeik Talib bin  Sakr al Kasimi, koji je inače član porodice vladaara jednog od sedam emirata u sastavu Ujedinjenih Arapskih Emirata,  proteklih dana je boravio u Derventi, a u subotu je prisustvovao  i  takmičenju  KUP Derventa u latinoameričkim plesovima ,u prisustvu načelnika  opštine Milorada Simića

Šeik je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Derventu i toplom dobrodošlicom.„Derventa je mali grad, jako lijep,siguran i organizovan. Interesantno je da Derventa ima dobar položaj jer su glavni gradovi Beograd, Zagreb i Sarajevo jednako udaljeni.Razgovarali smo sa načelnikom Simićem o nekoj zajedničkoj saradnji da  u ovaj grad dovedemo arapske turiste i investitore i sa  načelnikom razmijenilii iskustva  oko toga šta treba da se uradi da bi grad bio privlačniji za turiste”,rekao je šeik novinarima.

Načelnik Simić je istakao da ima puno načina za saradnju.“Povod posjete je da gradimo i pravimo onako kako je urađeno u Sarajevu i da ljudima koji  hoće ovdje potrošiti novac,to omogućimo. Poručio sam šeiku da ću uvijek biti dobar domaćin .Dobio sam i zvaničan poziv  za posjetu šeiku. Kada sam prije petnaest godina  govorio da ćemo ovdje dovesti strani kapital , meni su neki govorili da se Derventa prodala. Ali danas imamo drugu sliku, 31. stranu kompaniju i  izvoz u vrijednosti od 6.500 eura po glavi stanovnika , najnižu nezaposlenost“,rekao  je Simić.

Prema pisanim medijima šeik Talib je proveo 18 godina u vojsci  i 17 u policiji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u Sarajevo je došao prvi put prije 13 godina.