Privrednicima najavljeno skoro okončanje reformi

PRIVREDNI SAVJET
Dec 11 2018

Privredni savjet Opštine Derventa održao je treću redovnu sjednicu tokom koje je razmatrao Informaciju o reformama i napretku ostvarenom u okviru Projekta LIFE, kojeg implementira Međunarodna finansijska korporacija (IFC), a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Otvarajući diskusiju,zamjenik načelnika opštine  Siniša Jeftić istakao je da Opština privodi kraju uspostavu novog regulatornog okvira, te da su saradnici iz IFC-a sačinili detaljan prijedlog usklađivanja svih postupaka i njihove racionalizacije, što će značajno unaprijediti poslovno okruženje Dervente. Opština očekuje povećanje investicija i ukupne privredne aktivnosti, nakon što se planirane aktivnosti provedu i reforme zažive na terenu. Projektom LIFE posebno će biti unaprijeđen sistem rada sa investitorima. U tom smislu, Opština je uspostavila evidenciju postojećih i potencijalnih investitora i započela program postinvesticijske podrške sa već prisutnim investitorima, a pri kraju je izrada Investicijskog profila koji će uskoro biti predstavljen, što će značajno olakšati prezentaciju potencijala opštine novim investitorima. Pozdravivši ostvarene rezultate, Privredni savjet je pozvao opštinsku administraciju da Savjetu redovno dostavlja informacije o napretku ostvarenom u provođenju regulatornih reformi i projekta LIFE.

Savjet je usvojio i zaključak kojim se Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti zadužuje  da uputi inicijativu nadležnim institucijama u Republici Srpskoj da se izvrši rasterećenje privrede u smislu smanjenja opterećenja na rad.

Privredni savjet okuplja najuticajnije predstavnike privatnog i javnog sektora, radi uspostave dijaloga i poticanja inicijativa usmjerenih ka stvaranju boljeg poslovnog okruženja u Derventi. Privredni savjet Opštine Derventa je formiran u sklopu aktivnosti Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou „LIFE“.