Prijem za majke sa troje i više djece

PRIJEM ZA MAJKE 042
Jun 12 2019

Načelnik opštine Milorad Simić  priredio je juče prijem za majke koje su u periodu od novembra 2018.godine do danas rodile treće, četvrto i svako naredno dijete  i blizance. Bila je ovo prilika da 23 majke dobiju sredstva ,za koje je opština izdvojila 19.400 KM. Devetnaest majki je dobilo sredstva u iznosu od po 600 KM i to 16 majki  za treće dijete  i po jedna majka za četvrto,peto i šesto dijete. Sredstva  u iznosu od po dvije hiljade maraka dobile su četiri majke  koje su u ovom periodu rodile blizance, pa je tako sredstva dobilo ukupno 27 novorođenih beba.

Čestitajući  majkama , načelnik je istakao da je ovo jedna  lijepa tradicija  za koju vjeruje da će biti nastavljena i ubuduće  .“Vjerujem da ćemo  ovaj prijem  ponoviti  za par mjeseci i nadam se da će biti još više majki. Sredstva smo mogli uručiti i na drugi način ali nam je želja da na jednom mjestu i u jednom danu okupimo majke  i podijelimo zadovoljstvo sa njima i da ovo ostane lijepa uspomena. Volio  bih da ovom prijemu prisustvuju i bake i deke i onda  bi doživljaj  bio još potpuniji“, rekao je načelnik Simić.

Pomaganje višečlanim porodicama i organizovanje ovog prijema je postala tradicija.Od najmlađeg uzrasta,preko osnovaca ,srednjoškolaca ,studenata i sportista  opština brine za svoje mlade .“Biti roditelj je božji blagoslov i dar,djece nikada dosta“,ističe načelnik i poručuje roditeljima da rađaju djecu,ne jedno nego više,jer djeca se nikada nisu odgajala novcem već ljubavlju.

Biljana Stojčić , majka koja je rodila blizance , se zahvalila načelniku na organizaciji ovakvog okupljanja majki  i istakla da smo,po njenim saznanjima,jedna od rijetkih opština koja organizuje ovakav prijem i izrazila zadovoljstvo da se i na ovakav način pokazuje briga  za mladi naraštaj.

Planirana sredstva u budžetu opštine  za ovu namjenu u 2019.godini su 33.000 KM.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić  i članovi čileanske Lot kuće iz Banjaluke ,koji su juče bili u posjeti kod načelnika.