Predstavljen softverski program upravljanja grobljima

komunalac-derventa-denis-pijetlovic
Nov 14 2019

Predstavnici  Centra za groblja iz Beograda održali su u utorak prezentaciju sistema efikasnijeg upravljanja grobljima kojoj su prisustvovali predstavnici preduzeća i firmi koje se bave ovom djelatnošću  na području dobojske regije. Predstavljen je softverski program upravljanja grobljima koji će zainteresovanim  omogućiti dobijanje željenih informacija  o određenom groblju.

„To podrazumijeva snimanje groblja dronom,evidentiranje i mapiranje grobnih mjesta , a drugi deo je internet predstavljanje pogrebnih usluga .Putem internet stranice  groblja.ba  sve komunalne firme iz BiH moći će da predstave groblja i objavljuju sahrane tako da će ljudi u zemlji i inostranstvu moći o tome da se informišu“,rekao je Vlado Čučković i beogradskog Centra za groblja te dodao je snimljeno više od 200 groblja u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Prezentaciji je prisustvovao i šef Radne jedinice „Čistoća“ u derventskom „Komunalcu“ Denis Pijetlović, koji je istakao da će informacije u vezi sa dva derventska groblja ,Gradskog groblja i groblja „Zajedno“  kojim upravlja „Komunalac“,biti  dostupne preko interneta .“Time ćemo olakšati pristup podacima i samo pronalaženje grobnih mjesta neke preminule osobe,a tome će doprinijeti i obavještenja  o  sahranama. To je naročito važno za ljude koji dolaze iz inostranstva“, rekao je Pijetlović  i naglasio da je derventsko  groblje već snimljeno  dronom  i da je popisano svako grobno mjesto te da će sve biti predstavljeno na internet stranici groblja.ba.