Počela izgradnja novog pješačkog prelaza kod OŠ “Nikola Tesla”

PLATO ISPRED OŠ NIKOLA TESLA 006
Nov 14 2019

U cilju veće bezbjednosti  učesnika u saobraćaju , naročito učenika , pored OŠ“ Nikola Tesla“ počela je izgradnja izdignutog platoa-pješačkog prelaza koji se gradi u okviru realizacije projekta „Uspori pored škole 2“.Projekat realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja republike Srpske, a na prijedlog  Savjeta za bezbjednost  saobraćaja opštine Derventa.Projekat će sufinansirati  Agencija i opština.

Projektom je predviđeno da bude postavljen plato,zaštitna ograda i svjetlosni treptači. Postavljanjem platoa biće omogućeno bezbjednije kretanje učenika i nastavnika  škole ali i ostalih učesnika u saobraćaju.To potvrđuje i direktor škole „Nikola Tesla“  Ljubiša Đurić koji ističe značaj ovog projekta  za 980 učenika ove škole.  U vezi sa tim je planirano da škola otvori kapiju prema platou  što će omogućiti učenicima i roditeljima direktan ulazak u školsko dvorište. Đurić se zahvalio predsjedniku Savjeta za bezbjednost saobraćaja  Siniši  Đekiću na njegovom angažovanju da se projekat  realizuje kao i rukovodstvu opštine koje je podržalo ovaj projekat.

Na području grada je krajem 2017.godine  izgrađen jedan ovakav plato ispred OŠ „19.april“ čija se izgradnja pokazala kao dobra u praksi.