Održan 13.Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

sjedeća odbojka
Oct 01 2019

U nedelju (29. septembra) u Sportskom centru Derventa  održan je 13. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Derventa 2019“ .Organizator turnira je ,kao i prethodnih godina,bio  Odbojkaški klub invalida „Derventa“.Turnir je otvorio zamjenik načelnika Siniša Jeftić, koji je poželio dobrodošlicu svim učesnicima, naglasio da opština izdvaja značajna sredstva za podršku ovakvim i sličnim manifestacijama te ekipama poželio uspjeh na turniru.

Učestvovale su  ekipe  KSO „ SMEČ“ iz Beograda, OKI „ LAKTAŠI“ iz Laktaša, IOK “Auto servis Huso“ Maglaj ,OKI „Čelić“ i OKI „Panda“ Velika Kladuša.

„Ovo je jedno tradicionalno sportsko druženje  i lijepa manifestacija koju podržavamo evo već trinaest godina.Za nas je značajna jer predstavlja razmjenu iskustava među klubovima i igračima. Takođe i naš klub učestvuje na turnirima koje organizuju klubovi koji su naši gosti danas“, rekao je predsjednik OKI „Derventa“ Spasoje Kulaga. On je istakao da ovaj turnir predstavlja i provjeru spremnosti kluba pred početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, koje zvanično počinje 13.oktobra.

U finalnoj utakmici za prvo mjesto ekipa KSO „Smeč“ je pobijedila ekipu Dervente dok je u borbi za treće mjesto ekipa OKI „Ćelić“ savladala ekipu iz Laktaša.

Pokrovitelj turnira je opština Derventa , a podržan je i od strane Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.