Održan 12. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

oki-derventa-640×360
Nov 06 2018

Odbojkaški klub invalida “Derventa” pobjednik je dvanaestog Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci „Derventa 2018“ .Na turniru su, pored domaćina i organizatora, nastupili i KSO “Smeč” iz Beograda, OKI “Laktaši”, IOK “Auto servis Huso“ Maglaj. Zahvaljujući učešću gostiju iz Beograda, turnir je i dalje zadržao epitet međunarodni .                                                                                                                                           „Turnir organizujemo od 2007. godine i on sada već okuplja stare poznanike, ljude koji sarađuju duže od deset godina. Ovaj turnir nam znači mnogo više od druženja, jer je to vid i rekreacije i rehabilitacije, što je za nas posebno značajno“, rekao je Spasoje Kulaga iz OKI „Derventa“.

Jedan od redovnih učesnika ovog turnira je i KSO  „Smeč“ iz Beograda, čiji predstavnik Vilijam Maksimović kaže:

„Zadovoljstvo nam je doći u Derventu, ne samo da se družimo, nego i da vidimo gdje se nalazimo kada je takmičarski dio u pitanju, jer je i ovo takmičenje dio priprema za Ligu Srbije u sjedećoj odbojci i druge turnire“.

Turnir je zvanično otvorio zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić koji je učesnicima zaželio mnogo sreće, rekavši da je jedan od prioriteta opštine Derventa ulaganje u sport kao aktivnost koja doprinosi kvalitetnijem životu svih naših sugrađana.

Nakon međusobno odigranih susreta najbolje rezultate ostvarila je ekipa OKI “Derventa” sa sedam bodova, drugoplasirani su bili gosti iz Maglaja, dok je treće mjesto pripalo Beograđanima.

Pokrovitelji turnira bili su opština Derventa i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.