Obilježeno 100 godina postojanja FK “Tekstilac”

svečanost 100 godina tekstilca
Aug 21 2019

Revijalnom utakmicom veterana beogradske „Crvene Zvezde“ i  FK „Tekstilac“proteklog ponedjeljka, u prisustvu nekadašnjih igrača i gostiju iz sportskog, političkog i kulturnog života opštine,obilježena  je stogodišnjica  postojanja FK „Tekstilac“.Povodom ovog velikog jubileja predsjednik  Republike  Srpske  Željka Cvijanović  je klub odlikovala Ordenom Njegoša Trećeg reda .Odlikovanje je  uručio  srpski  član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je ,za dalji razvoj kluba obećao novčanu pomoć u iznosu od sto hiljada maraka.

„Činjenica da je ovdje održan duh sporta i u teškim vremenima tokom istorije, govori  da  su ljudi ovdje imali visoku svijest  o tome  da se na ovaj način stvara jedna pozitivna atmosfera, jedna posebna sinergija.Derventa bilježi svoje najbolje dane u ekonomskom razvoju zahvaljujući ekipi okupljenoj oko načelnika Simića i razumljivo je da nisu propustili ovaj dan i ovaj trenutak da obilježe 100 godina kluba.Ovdje sam da ih podržimo jer smatramo da malo mjesta ,malo gradova i malo sportskih timova ima priliku da obilježi stogodišnjicu. Tekstilcu želim sve najbolje i novčana pomoć od sto hiljada maraka  je pomoć Republike Srpske kako bi se stvorili što bolji uslovi za rad.raduje me da imate veliki i značajan podmladak“,rekao je Dodik.

U ime rukovodstva kluba na odlikovanju se zahvalio Duško Reljić koji je Dodiku uručio dres i zastavicu kluba. „Ovo nas više obavezuje da moramo više da radimo i da se borimo da unaprijedimo ono što imamo. Predsjednik  Dodik nam je obećao donaciju i to će biti finansijska injekcija da napravimo nešto od infrastrukture,a potrudićemo se da i našim sredstvima  taj iznos uvećamo  i  rad kluba dignemo na viši nivo“, istakao je Reljić.

Zadovoljstvo sa prisutnim podijelio je i načelnik opštine  Milorad Simić  istakavši da je srećan što je savremenik proslave ovog velikog jubileja i što je na čelu jedne divne čaršije koja je obilježila niz stogodišnjica od osnivanja Učiteljske škole,Gimnazije, Derventskog lista i sada „Tekstilca“.                                      „Činjenica  da je 1919.godine  krenuo sport ovdje , jedna nadgradnja, je velika stvar. Velika stvar je nešto proizvoditi  i stvarati čitav jedan vijek. Danas obilježavamo 100 godina ,obilježavamo vijek postojanja i dolazak g-dina Dodika ,veterana Crvene zvezde i naših veterana  su upotpunili našu proslavu“, rekao je načelnik Simić.

Utakmici je prisustvovao i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić sa saradnicima  i poslanik u Narodnoj Skupštini RS Igor Žunić.

Revijalni susret je održan na terenu FK „Tekstilac“ ,a utakmica je završena rezultatom 2:2.Poslije utakmice , proslava jubileja je nastavljena u motelu „Dvor“.