Obilježen 5.oktobar-Svjetski dan učitelja

druženje prosvjetara
Oct 08 2019

Povodom  5.oktobra,Svjetskog dana učitelja proteklog petka je po četvrti put održano druženje penzionisanih prosvjetnih radnika. Druženje je prvi put održano 2015.godine kada je obilježeno 100 godina od osnivanja Učiteljske škole u Derventi.

Milan Gavrić ,predsjednik Organizacionog odbora je svim prosvjetnim radnicima čestitao njihov dan i istakao značaj ovakvih okupljanja te podsjetio na značaj obilježavanja 5.oktobra.                                          „Kada čovjek ode u penziju,onda nastupi drugi  život, tačnije drugačiji način života. Ostaje bez svakodnevnih obaveza, druženja, đaka i veoma teško može da se privikne. Zato nam je i želja da se sastanemo i osvježimo naše uspomene iz vremena kada smo radili sa učenicima ali i da mlađim generacijama prenesemo neka iskustva“, rekao je Gavrić dodajući da će nastojati da se ova druženja održavaju i ubuduće.

Zamjenik načelnika  Siniša Jeftić je svim , kako aktivnim tako i penzionisanim prosvjetnim radnicima,čestitao njihov dan .

„Želim da se i dogodine okupite u istom broju ,a prije svega da vas zdravlje dobro služi. Takođe, želim da se, u ime svih prošlih i generacija koje dolaze, zahvalim na svemu što ste nas naučili i trudu koji ste uložili“,istakao je Jeftić u svom obraćanju i istakao da podrška načelnika opštine neće izostati ni u narednom periodu.                                                                                                                                                Za dvoje najstarijih penzionisanih prosvjetnih radnika ,bračni par Rosu i Mirka Bjelića,načelnik opštine Milorad Simić je obezbijedio sredstva u iznosu od  po 150 KM. Zahvaljujući se na sredstvima, Bjelići su istakli da će dio sredstava dati onima kojima su potrebna .Nastavnici istorije i geografije ,koja je rođena na Dan učitelja ,Kati Stupar uručen je prigodan poklon.

Druženje su svojim programom uljepšali  učenici  OŠ „19.april“ iz Dervente.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednik Skupštine opštine Slaven Gojković, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić te direktori škola sa područja opštine.

Svjetski dan učitelja ,5.oktobar, Ujedinjene nacije su proglasile 1993. godine,sa ciljem  da se istakne i naglasi uloga učitelja u obrazovanju te da se  istaknu principi i preporuke o položaju prosvjetnih radnika.