Načelnik Simić darivao prvorođenu bebu u 2019.godini

IMGP9108
Feb 07 2019

Načelnik opštine Milorad Simić posjetio je juče Tatjanu i Gligorija Erić, roditelje čija je kćerka Dunja prvorođena beba  u 2019.godini. Po tradiciji načelnik je malenu Dunju darovao dukatom i prigodnim poklonima.

Dunja je rođena u porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci,  u 00,40 časova 1.januara. Bila je teška dva kilograma i duga 45 centimetara.

„Zbog prijevremenog porođaja i malene kilaže  Dunja je bila u inkubatoru ali je sve proteklo u najboljem redu.Ona je naše prvo dijete i planiramo imati još djece“, rekla je srećna majka i zahvalila se načelniku na posjeti i poklonima.                                                                                                                                                Načelnik Simić je rekao da je Dunja druga beba rođena u Republici Srpskoj ove godine,a naš prvi sugrađanin.

„Sticajem okolnosti beba Dunja  se  rodila ranije ali vidimo da je sve dobro prošlo. Kada govorimo o natalitetu,želja nam je da nas se što više rodi,a što manje ode odavde, da gradimo svoju sredinu ,a pogotovo da mladi naraštaji ostanu ovdje. Veliko  zadovoljstvo čovjeku čine ovakvi događaji. Malenoj Dunji, njenim roditeljima, bakama i dekama želim dobro zdravlje i dug život“, rekao je načelnik Simić.

Porođaji u derventskom porodilištu su se obavljali do 31.10.2018. godine i od početka godine do tada u porodilištu je obavljeno 65 porođaja.