Muzaferija koncertom čestitao vjernicima Kurban Bajram

Aug 13 2019

Koncertom duhovne muzike poznati interpretator ilahija i kasida Armin Muzaferija čestitao je građanima Dervente islamske vjeroispovijesti veliki praznik Kurban Bajram.Koncert je održan u subotu u Centru za kulturu.

Ideja o održavanju ovakvog koncerta u Derventi traje nekoliko godina, a dolaskom Nusreta Abdibegovića  na čelo banjalučkog muftijstva sprovedena je u djelo. „Pružio nam je svu materijalnu i moralnu podršku i mi smo srećni da smo Bošnjacima u Derventi pružili veče duhovne muzike i tračak kulture, te im na najbolji način čestitali predstojeći Kurban-bajram. Na ovaj način pružamo im i ruku zahvalnosti za podršku pruženu kroz sve dosadašnje projekte, naglasio je Pašanović,glavni imam Islamske zajednice u Derventi.

On je dodao da , iako postoji prostor da se unaprijedi položaj Bošnjaka u našoj lokalnoj zajednici, odnosi sa opštinskom upravom su izuzetno dobri, te da rukovodioci pružaju podršku aktivnostima i odazivaju se na svečanosti, što je dobar temelj za unapređenje odnosa i u budućnosti.

Načelnik opštine Milorad Simić je podržao organizaciju koncerta i prisustvovao istom. „I večeras dijelim radost sa derventskim muslimanima uoči velikog praznika Kurban Bajrama, a svim dragim vjernicima želim sve dobro, da u njihove kuće siđe blagost. Pravi vjernici su puni radosti,puni ljubavi i zadovoljstvo je s njima dijeliti  to i zajedno širiti dobrotu“, rekao je Simić.

Pored načelnika opštine, gost prvog poslijeratnog Bajramskog koncerta bio je i banjalučki muftija Nusret Abdibegović, koji se zahvalio načelniku opštine na toplom gostoprimstvu. “Ovaj koncert je važan i značajan za Bošnjake opštine ali  važan za ukupni ambijent suživota u ovom gradu koji je otvoren i koji pokazuje jedno svoje svijetlo lice.Nadamo se da će ovakvi susreti biti ne samo kod nas muslimana nego i kod pravoslavnih i katolika“,rekao je Avdibegović.