Mališani “Trola” obilježili “Nedjelju djeteta”

3 vrtić trol
Oct 16 2018

Javna predškolska ustanova „Trol“ obilježila je protekle sedmice, brojnim aktivnostima „Nedjelju djeteta“.

Policijska stanica u Derventi je, povodom ove nedjelje, organizovala Dan otvorenih vrata i oko pedesetak mališana „Trola“ posjetilo je stanicu. Iz Policijske uprave u Doboju rečeno je da je ova aktivnost realizovana u okviru projekta „Rad  policije u zajednici“.

Tokom posjete mališani su se družili sa policijskim službenicima koji su im objasnili pravila ponašanja pješaka  i putnika u vozilu u saobraćaju ali ih upoznali i sa načinima djelovanja na terenu i sa sredstvima koja svakodnevno koriste u obavljanju svojih zadataka. Svakako najvažnija poruka ovog druženja je da je mališanima rečeno da se, kad god im je potrebno, mogu obratiti policijskim službenicima.

Mališani su posjetili i Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu u Derventi, gdje su se upoznali sa radom vatrogasaca i sredstvima koja koriste u svojim intervencijama prilikom požara, nesreća, poplava itd.

O pravilima ponašanja u saobraćaju mališani iz srednje i starije vrtičke grupe su,uz mnogo graje i smijeha,učili od Fazonka i  Čejsa, omiljenih likova popularnog crtanog filma „Patrolne šape“, sa kojima su se družili u Centru za kulturu. Sa njima su bili  i učenici prvih i drugih razreda OŠ „Nikola Tesla“.

Mališani su boravili i na izletu u restoranu „Eden“.