Kompanija “Vebo Bosnia” otvorila novi objekat

VEBO
Jul 05 2019

Njemačka kompanija “Webo Bosnia” svečano je juče otvorila svoj novi poslovni objekat u Derventi ,u čiju je izgradnju uloženo oko milion maraka. Po riječima direktora Dragana Babića ranije je već investirano pola miliona maraka u softvere i stanice na kojima radi trenutno zaposlenih 13 mašinskih inžinjera.

„Bavimo se proizvodnjom i projektovanjem specijalnih alata za proizvodnju dijelova za automatske mjenjače, koje dobavljamo za praktično sve proizvođače automobila. Posjedujemo 12 međunarodno zaštićenih patenata za tehnologiju proizvodnje, čime nam je obezbijeđena budućnost u auto-industriji“,rekao je Babić u izjavi za medije te  istakao  da je ostavljeno dovoljno prostora za još jednu upravnu zgradu i tri hale.“Kompanija će i u narednom periodu, pored novih dvadesetak inžinjera, zaposliti i tridesetak radnika u montaži, s obzirom da je dio novog objekta i proizvodna hala.“

Većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig rekao  je da su u Derventu stigli upravo zahvaljujući Babićevoj matičnoj firmi.

„Zadovoljni smo jer smo u kratkom periodu investirali veliki novac, što je na zadovoljstvo i naših klijenata koji dolaze SAD-a, Kine, Južne Koreje i drugih zemalja. Naročito smo zainteresovani za elektro i hibridne automobile, u čemu vidimo veliku perspektivu. Kvalitetni radnici, inteligentni ljudi i blizina matičnom preduzeću, samo su neke od prednosti zašto smo investirali baš u Derventu“, rekao je Vitig i posebno se zahvalio i opštinskom rukovodstvu na pruženoj pomoći bez koje sigurno ova investicija ne bi bila tako brzo realizovana i za koju je takođe ocijenio da ne bi mogla da bude realizovana u ovako kratkom roku u drugim zemljama.

Za Derventu je ovo veliki dan, istakao je načelnik opštine Milorad Simić.Ovo je 31. strana kompanija koja je prepoznala dobro privredno okruženje i dobru komunikaciju i drago mi je da je gospodin Aksel rekao da je to išlo praktično bolje nego u Njemačkoj. Ništa nismo dali badava, mi smo radili transparentno i bez lažnih obećanja što je ključ uspjeha.U lokalnoj zajednici nisu smjeli naići ni na jednu prepreku i nismo imali nijedan problem“,rekao je Simić.

Svečanosti su prisustvovali većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig, tehnički direktor kompanije Ditmar Šlajer, dr Hans Gronle, lobist i savjetnik Vlade Brazila, dr Aleksis Bemke, savjetnik u Vladi pokrajine Baden Virtemberg i savjetnik Vlade Alžira.