Kampanja “Čitajmo zajedno”

ČITAJMO ZAJEDNO
Nov 06 2019

U cilju njegovanja naše književnosti ,razvijanja i obogaćivanja bibliotečkog fonda, afirmisanja i davanja podrške domaćim autorima i izdavačima Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske , u saradnji sa Zavodom za udžbenike i  nastavna  sredstva, i ove godine realizuje kampanju „Čitajmo zajedno“, kojom bi trebala da se podstakne kultura čitanja .Kampanja je prvi put  pokrenuta 2017.godine i  predviđa da za svaku uloženu marku građana u kupovinu knjiga iz odabrane edicije Zavoda ,Ministarstvo  uloži isto toliko za otkup knjiga  i na taj način knjige usmjeri  tamo gdje su potrebne.

„Kako bismo omasovili ovu akciju i većem broju građana Republike Srpske omogućili čitanje značajnih dijela  iz oblasti beletristike i školske literature , a želeći da dodatno podržimo akciju ,odlučili smo da jedinicama lokalne  samouprave ,javnim i privatnim subjektima koji žele pomoći rad određene biblioteke ,bilo da se radi o opštinskoj ili školskoj biblioteci  ili nekoj drugoj ustanovi omogućimo popust od 20 posto na kupovine knjiga ostvarene do 31.12.2019.godine“,saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Poziv je upućen svim lokalnim zajednicama,javnim i privatnim subjektima da podrže ovu akciju i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu kupovinu knjiga,obogate bibliotečke fondove ,a samim tim podstaknu građane na čitanje.

Svi zainteresovani Dervenćani  koji žele da učestvuju u akciji i pomognu rad biblioteke ,mogu da se jave Javnom preduzeću „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva  a.d. Istočno Novo Sarajevo, kontakt  Mirjana  Matović ,na tel. 057 340-365 ili putem  e-maila   mirjana.matovic3@gmail.com