Javni poziv za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca

montazna-kuca-tip-30-1
May 17 2019

Na  javni  poziv za podnošenje  zahtjeva  za  stambeno  zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata ,koji je raspisalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, pristiglo je pet zahtjeva u  Odsjek boračko-invalidske zaštite. Zahtjevi se  podnose u periodu od 1. do 31. maja nadležnim službama opština i gradova.Šef Odsjeka za boračko-invalidsku Staniša Mikerević je istakao da porodice poginulih boraca  i RVI imaju šansu da dobiju stambene jedinice ili nepovratna novčana  sredstva  u iznosu od 8.000 maraka. On je naglasio da zahtjev  može podnijeti lice koje ima status člana porodice poginulog borca ili status ratnog vojnog invalida  i to od prve do četvrte kategorije.

„Odsjek za boračko- invalidsku zaštitu je do sada zaprimio pet zahtjeva, s tim da je preuzeto oko 35 obrazaca što znači da će zahtjeva najvjerovatnije biti još“,rekao je Mikerević. On je dodao da će načelnik opštine formirati komisiju koja će se sastojati od članova Opštinske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Saveza udruženja ratnih vojnih invalida RS i jednog predstavnika  lokalne uprave.

„Uz zahtjev podnosilac je dužan da priloži dokaze  koji nisu stariji od šest mjeseci ,a kojima dokazuje osnovanost svog zahtjeva“, rekao je Mikerević.