Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Velikogospojinske povelje u 2019. godini

May 22 2019

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Velikogospojinske povelje u 2019. godini

 

Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa, na sjednici održanoj 20. maja 2019. godine, u skladu sa članom 16. Odluke o javnim priznanjima  opštine Derventa („Službeni glasnik opštine Derventa“, broj 2/19), utvrdila je javni poziv kojim je pokrenula postupak za dodjelu Velikogospojinske povelje sa zlatnim grbom opštine Derventa u 2019. godini.

 

            Kako bi Komisija za nagrade i priznanja mogla Skupštini opštine predložiti odluku o dodjeli Vlikogospojinske povelje u 2019. godini, potrebno je da prijedlog kandidata za dodjelu Velikogospojinske povelje, ovlašćeni predlagači, dostave Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa u pisanoj formi sa obrazloženjem u skladu sa kriterijumima iz  javnog poziva.

            Pravo predlaganja kandidata za dodjelu Velikogospojinske povelje imaju: nadležni organi u privrednim društvima, preduzećima i ustanovama, mjesnim zajednicama, političkim organizacijama i udruženjima građana.

            Prijedlog kandidata  dostavlja se Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa u pisanoj formi i mora da sadrži osnovne biografske podatke o predloženom kandidatu (pojedincu), odnosno, statusne podatke o pravnom i građansko-pravnom licu, sa obrazloženjem koje se odnosi na  kriterijume, poseban doprinos i postignute rezultate zbog kojih se predlaže dodjela priznanja.

 

Prijedlog kandidata sa potrebnim podacima dostavlja se Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa najkasnije do 20. juna 2019. godine.