“Dječija nedjelja” obilježena nizom aktivnosti u JPU “Trol”

BAKE-VRTIĆjpg
Oct 10 2019

Javna predškolska ustanova „Trol“ nizom aktivnosti, kao i proteklih godina, obilježava Dječiju nedjelju pod nazivom „Moja sedmica,moja godina“.

Juče (srijeda) je bilo posebno veselo u vrtiću. U posjetu su mališanima došle bake i deke , zajedno sa mališanima u se igrali i družili, takmičili u sportskim aktivnostima   te pokazali da za igru nisu bitne godine. Ističu da bi ovakvih druženja trebalo da bude više u toku godine.

„Druženje sa bakama  i dekama uvijek je interesantno pa je  zbog toga jedna od nezaobilaznih aktivnosti tokom  Dječije nedjelje. Ove godine po prvi put imamo druženje sa roditeljima  uz muziku i ples ,a to nismo do sada mogli da organizujemo zbog zaposlenosti roditelja. Ono što želimo je da pošaljemo poruku iz vrtića da treba da se vratimo porodičnim vrijednostima .U ovom užurbanom vremenu svakako nam nedostaju porodične vrijednosti  jer imamo malo vremena za druženje sa porodicom ,a tome  treba svakako da se posvetimo“, istakla je Gordana Simić, direktor „Trola“.

Druženju sa bakama  i dekama prisustvovao je i načelnik opštine Milorad Simić.

Danas su se mališani družili sa svojim roditeljima  i uz muziku, ples i osmijehe  još jednom pokazali da su najsrećniji u njihovom društvu.

Dječiju nedjelju su mališani započeli druženjem sa srednjoškolcima uz eksperimente iz robotike, a u utorak je srednja  vrtička grupa sa svojim vaspitačicama i direktorom vrtića posjetila četrnaestogodišnjeg dječaka Miloša Davidovića u Crnči i uručila mu donaciju od 1.100 KM. Sredstva su prikupljena u okviru akcije ,koja je pokrenuta za izgradnju kuće  jer Miloš trenutno živi u neuslovnom objektu sa gluhonijemom majkom i djedom.

Aktivnosti u okviru  Dječije nedjelje biće završene sutra (petak) kada će mališane posjetiti predstavnici Crvenog krsta. Njima će biti uručena pomoć koju su mališani i kolektiv vrtića  prikupili tokom ove humanitarne sedmice za Udruženje djece oboljele od karcinoma „Iskra“ u Banjaluci.