Direktor Zavoda za zapošljavanje RS boravio u Derventi

IMGP0159
May 17 2019

Opština  Derventa i derventski  privrednici nastoje da što više koriste sredstva koja Vlada Republike Srpske plasira putem Zavoda za zapošljavanje RS. Tim povodom je u Derventi boravio direktor Zavoda Miroslav Vujičić i sa rukovodstvom opštine razgovarao  o projektima čija je realizacija u toku ali i o projektima koji bi trebalo da budu realizovani u narednom periodu.

„Opština Derventa učestvuje u nekoliko projekata zapošljavanja koje realizuje Zavod.razgovarali smo o nastavku saradnje i tražili što bolju poziciju za Derventu,prvenstveno kada je riječ o zapošljavanju pripravnika i djece iz kategorije porodica poginulih boraca“,rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

Nakon susreta sa načelnikom Simićem i njegovim saradnicima direktor Vujičić  je rekao: „Mi smo podrška opštini i vjerujem da će nakon realizacije projekata korist imati što više ljudi“.On je posjetio i preduzeće „Tehpro CNC“ ,vlasnika Tomasa i Veronike  Dritenprajs.

„Slobodno možemo reći da se dijelovi robotske ruke za auto-industriju širom svijet proizvode u Republici Srpskoj i ovo je jedan od svijetlih primjera ulaganja. Razgovarali smo i o projektima Zavoda o obuci,prekvalifikaciji i dokvalifikaciji  i problemu radne snage na tržištu rada“,rekao je Vujičić