Dervenćani 19.septembra na takmičenju “U Ritmu Evrope” u Istočnom Sarajeu

KATARINA ,IVANA I SRĐANjpg
Jul 23 2020

Pjevačica Katarina Ćelić i plesni par Ivana Simić i Srđan Jeftić predstavljaće našu opštinu u dječijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”, koje će 19.septembra biti održano u Istočnom Sarajevu, uz učešće četrnaest opština iz Republike Srpske.

Takmičenje “Ritam Evrope” je jedno od najvećih dječijih muzičkih takmičenja ovog tipa u Evropi .Medijski pokrovitelj ovog spektakla je Radio televizija Republike Srpske koja će direktno prenositi takmičenje na prvom programu.

Naši predstavnici se već  pripremaju sa ekipom „Ritma Evrope“. U subotu će ,na lokacijama u gradu, biti snimljena televizijska najava tzv.tizer  koja će , prema propozicijama takmičenja, biti objavljena na društvenim mrežama, a njenom objavom će početi glasanje za učesnike takmičenja. Prema najavama organizatora glasanje će vjerovatno biti otvoreno od sredine avgusta.

Dervenćani će na ovom takmičenju predstavljati Dansku ,sa pjesmom „Only teardrops“  i kako ističu nadaju se visokom plasmanu pa čak i pobjedi. Katarina se već duže vrijeme bavi muzikom ali, kako kaže,ovo joj je prvo veliko takmičenje. Plesači Ivana i Srđan  će na nastupu plesati sambu sa kombinacijom drugih plesova. Ističu da im  koreografija neće biti teška jer već dugo zajedno plešu i spremaju se za ovo takmičenje.                               

Zahvaljujući podršci svojih lokalnih zajednica, osim Dervenćana,  učestvovati će i djeca iz Han Pijeska, Srebrenice, Bratunca, Zvornika,Bijeljine,Ugljevika,Lopara, Šamca, Broda, Bileće, Gacka ,Trebinja i domaćina Istočnog Sarajeva.