Budućim srednjoškolcima na raspolaganju sedam zanimanja za upis u SŠC “Mihajlo Pupin”

Gimnazija 21
May 22 2020

U školskoj 2020/2021.godini planirano je da u Srednjoškolski  centar „Mihajlo Pupin“ bude upisano  144 učenika .  Budućim srednjoškolcima  iz Dervente i okolnih opština  na raspolaganju će biti gimnazija opšteg i računarsko-informatičkog smjera ,te zanimanja tehničar mehatronike, autoelektričar, električar-elektroinstalater, tehničar  računarstva i programiranja i modni obućar. Planirano je da bude upisano po jedno odjeljenje u okviru svih zanimanja sa po 24 učenika u odjeljenju. Dobra opremljenost  kabineta i učionica i kvalifikovan nastavni kadar su sigurno uslov da će učenicima biti pruženi najbolja  podrška  u njihovom srednjoškolskom školovanju.

Direktor  SŠC „Mihajlo Pupin“ Predrag Drinić ističe da  je gimnazija opšteg smjera već godinama jedno od najtraženijih  zanimanja.

„Ovaj smjer učenicima pruža najbolje i najšire znanje koje im olakšava polaganje prijemnih ispita. Znanje stečeno tokom četiri godine  otvara vrata svih visokih škola i fakulteta. Učenici koji su u gimnaziji imali odličan  i vrlo dobar uspjeh ,u velikom broju upisuju željene fakultete kao budžetski studenti  smanjujući  tako troškove studiranja. Ponosni smo jer svake godine naši  učenici učestvuju na republičkim takmičenjima iz skoro svih predmeta i postižu dobre rezultate. Svake godine učestvujemo i sami organizujemo kulturne manifestacije,a imamo i bogatu ponudu vannastavnih aktivnosti  od kojih su trenutno najaktuelnije dramski studio i muzički bend.Za nadarene učenike nudimo dodatnu nastavu iz matematike, fizike, hemije,biologije,informatike ,srpskog,engleskog i njemačkog jezika“, rekao je Drinić.