Бољи услови за рад у ОШ „Ђорђо Панзаловић“

OŠ Đorđo Panzalović, jpg
Nov 11 2020

Замјеник начелника општине Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић  посјетили су централну ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи  у којој је у току реализација пројекта енергетске ефикасности , у оквиру којег је протеклог викенда замијењена столарија на три учионице. Тиме су побољшани услови за извођење наставе ,а постићи ће и значајне уштеде  енергије.

Директор школе Жељко Стјепановић је истакао да је реновирање школе почело прије двије године али да ови послови не би могли бити обављени без помоћи општинске управе, родитеља и бивших ученика ове школе.

Осим реализације пројекта енергетске ефикасности ,у току је и асфалтирање прилаза за централну и подручне школе,а захваљујући помоћи бившег ученика Славена Гојковића постављена је и заштитна ограда на школском игралишту.

Приликом посјете школи  Јефтић је истакао да је циљ да се пројекат енергетске ефикасности  реализује на свим јавним објектима.

„На иницијативу директора школе општина је издвојила око 70 хиљада КМ за замјену столарије на неколико учионица у централној школи .Остало је још  да се замијене  прозори у ходнику школе што ћемо спровести у дјело у што скоријој будућности“, рекао је Јефтић и нагласио да  се са радовима неће стати  како би учионице у основним и средњим школама учиниле  што условнијим  и функционалнијим  за рад. Подсјетио је да је у  школу стигла и помоћ  у виду спортске опреме.

Он је додао да је планирана обнова крова на неким јавним установама  те набавка котлова за пелет  за  ОШ „Никола Тесла“.